Logus Duurzaam. Wij zijn er voor de toekomst.

Logus Duurzaam gaat verder dan u denkt. Omdat wij de toekomst belangrijk vinden, denken wij graag met u mee. Niet alleen voor onze generatie maar ook juist voor de volgende generaties. De volgende producten en diensten leveren wij aan particulieren en/of aan zakelijke klanten op het gebied van duurzaamheid.

Onmisbaar voor elk project; Isolatie van Logus.

Isolatie. Onmisbaar op het gebied van duurzaamheid, doch ontzettend belangrijk en u ervaart direct resultaat. Of u isolatie nodig heeft voor uw zakelijke project of voor u als particulier; Logus biedt diverse soorten isolatie. Uiteraard van topmerken zodat u het beste rendement creëert.

Biobased grondstoffen

Door gebruik te maken van biobased materialen dringen de milieu- en klimaateffecten van de bouwproductie terug. Er is al heel veel mogelijk door alleen al traditionele bouwmaterialen te vervangen door materialen gemaakt van oneindig beschikbare grondstoffen en grondstoffen die ook op langere termijn ruim beschikbaar zijn.
 
Bij biobased grondstoffen maken we onderscheid tussen primaire grondstoffen (gewonnen of geteeld om tot een product te verwerken) en secundaire grondstoffen (voortkomend uit de verwerking van afgedankte producten). Hergebruikte en gerecyclede materialen kunnen al dan niet biobased zijn. Zijn ze niet biobased, dan moeten ze in ieder geval gifvrij zijn en in de eindfase gescheiden kunnen worden van biobased componenten.

Logus Biobased Producten

Logus biedt een ruim assortiment en mogelijkheden aan biobased producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hout- en plaatmateriaal, maar ook aan pleisters en mortels, dorpels en stuclopers.

Kom langs in een van onze BouwShops en vraag naar de mogelijkheden, of bel Christiaan Strating voor meer informatie via tel. 0118-690035.

Warmte isolatie

Houtvezel
Houtvezel wordt zowel gebruikt als thermische isolatie als akoestische isolatie, vooral bij daken en muren. Houtvezel is gemaakt van resthout en wordt gebonden met harsen afkomstig van het hout zelf. 
 
Vlas

Vlasisolatie wordt vervaardigd uit het restmateriaal dat ontstaat bij de productie van linnen. Het is een wol dat bestaat uit lichte, stevige vezels, waardoor er een isolatiemateriaal van kan worden geproduceerd dat voor een groot aantal toepassingen kan worden gebruikt. 
 
Hennep
Hennep is geschikt voor het isoleren van daken, muren en vloeren en is vrij van schadelijke stoffen omdat er bij de productie geen bestrijdingsmiddelen noodzakelijk zijn. 
 
Metisse
Isolatiemateriaal van katoen is gemaakt van tweedehands kleding. Katoen heeft een sterk vochtregulerende werking. 
 

Schapenwol
Schapenwol is hoogwaardige dierlijke vezel keratine. Schapenwol is een vernieuwbare, bio-ecologische en secundaire grondstof. De schapenwol heeft luchtzuiverende eigenschappen en wordt daarom meestal gekozen vanwege comfort of gezondheidsredenen.

Schelpen
Schelpen hebben een hoog gehalte aan kalk en zijn vochtregulerend. In kruipruimtes is het al jaren een succesvol toegepast isolatiemiddel.

Biofoam
BioFoam® is een nieuw gepatenteerd schuim dat vergelijkbaar is met EPS (geëxpandeerd polystyreen). Het grote verschil is dat EPS geproduceerd wordt van polymeren die op fossiele grondstoffen (eindig materiaal) gebaseerd zijn.

Cellulose
Cellulose wordt verkregen door gerecycled papier te vermalen en te vermengen met brandwerende zouten. Het resultaat is een duurzaam, goedkoop isolerend materiaal wat door inblazing uitermate geschikt is voor na-isolatie.

Weten welke isolatiemethode voor uw situatie het meest geschikt is? Wij geven u graag vrijblijvend advies!

De voordelen van Logus Duurzaam

 Geschikt voor zakelijk én particulier 
Goed voor het milieu 
 Energiebesparend 
Met oog op terugverdientijd 
Hart voor de volgende generatie! 

Compleet. Voor Iedereen. Altijd; Logus Duurzaam!

Compleet
Nieuwbouw of renovatie? Zakelijk of Particulier? Wij hebben een compleet assortiment duurzame producten en diensten en denken graag met u mee. Logus is totaalleverancier op het gebied van bouwen, wonen én leven. Ook voor in de toekomst! 

Duurzame organisatie 

Naast onze duurzaam producten en diensten dragen wij ook als organisatie ons steentje bij. Zo hebben wij de volgende certificeringen en hebben wij doelstellingen op het gebied van duurzaamheid.

Contact
Wilt u meer weten over de mogelijkheden op maat? Neem eens vrijblijvend contact op. Wij helpen u graag verder. 

Verkrijgbaar bij