De vaatwasser

Voor de meeste mensen is de vaatwasser een goede vriend in de keuken, daarom is het verstandig om bij de aanschaf van een nieuwe keuken goed na te denken wat voor soort vaatwasser het beste bij jouw wensen past. Om je hierbij te helpen geven wij antwoord op drie veel gestelde vragen over de vaatwasser.

1. Hoe vaak moet je een vaatwasser schoonmaken? 

Je kunt het beste elke maand het filter schoonmaken, dit is beter voor het wasresultaat en de levensduur van de vaatwasmachine. Laat de machine ook een paar keer per jaar draaien op een programma met hoge temperatuur. 

2. Moet je altijd glansspoelmiddel en apart vaatwaszout gebruiken of is een tablet voldoende?

Aparte middelen zijn beter, omdat de vaatwasser dan zelf de hoeveelheid dosering kan regelen. Gebruik je liever een vaatwastablet? Stel de vaatwasser dan altijd in op de tab-functie om ervoor te zorgen dat de vaatwasser de juiste dosering uit de tablet haalt. 

3. Moet je altijd glansspoelmiddel en apart vaatwaszout gebruiken of is een tablet voldoende?

Goedkope tabletten zijn vaak net zo goed als dure tabletten. Wij adviseren om geen gebruik te maken de ‘zelf oplossende verpakkingen’ . Deze zijn een zware belasting voor het milieu en drinkwaterreinigingsbedrijven. Verder zorgen de ‘zelf oplossende verpakkingen’ voor verstoppingen. Er komen zelfs chemische bestanddelen vrij bij het bereiken van bepaalde temperaturen. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Je bent van harte welkom in een van onze showrooms, klik hier om een afspraak te maken. 

 

De vaatwasser

Terneuzen |Vlissingen |Bergen op Zoom